0495/21 45 83

Hekwerk vastzetten

Het vastzetten van een metalenhekwerk gebeurt over het algemeen met een metalen paalhouder. Deze is puntig en verdwijnt diep in de grond. Ook voor houten hekwerken is er een paalhouder, dit wordt een betonpoer genoemd. Het is natuurlijk geen goed idee om hout direct in de grond te slaan, aangezien hout op den duur zal rotten onder de grond. Hierdoor wordt hout vastgezet aan beton, wat een rotsvaste houvast en fundering betekent voor het houten hekwerk.

De schutting is vastgezet met betonpoeren

De schutting is vastgezet met betonpoeren

Betonpoer gebruiken

Betonpoeren laten zich gemakkelijk gebruiken. Er zijn verschillende type betonpoeren verkrijgbaar, waarvan sommigen ook in hoogte verstelbaar zijn. Dit laatste is vooral een uitkomst bij een ongelijke ondergrond. Betonpoeren zijn in te graven op de gewenste plek en zijn bijzonder gemakkelijk toe te passen.

Voor alle betonpoeren geldt dat deze vast te zetten zijn aan houten palen; hetzij een schutting, een carport of overkapping. Zij vormen hiermee de oer-stevige fundering van ieder bouwwerk. Rukwinden hebben minder vat op schuttingen dankzij het gebruik van de betonpoer. Daarnaast vormen betonpoeren een elegante en trendy aanzicht. Niet voor niets zijn schuttingen met beton een ware tuintrend momenteel!

 

Comments are closed.