0495/21 45 83

Tips tegen inbraak voor particulieren

Wist u dat een inbreker maar 30 seconden nodig heeft om een woning binnen te dringen mits deze niet beveiligd is? De meeste inbraken gebeuren wanneer een inbreker denkt dat hij op eenvoudige wijze en snel zijn buit binnen kan halen. Dus bijvoorbeeld bij een onbeveiligd pand of huis. Het gaat vooral om tijd, want inbrekers houden er niet van als het te lang duurt. Als ze niet binnen een paar minuten binnen kunnen zijn, dan zullen de inbrekers vaak op zoek gaan naar een andere slachtoffer.

De meeste inbraken worden gepleegd via de achterdeur of achterkant van het huis. De inbreker vlucht daarbij via de achtertuin, dit is vaak mogelijk omdat de achtertuin niet goed beveiligd is. Er zijn veel zaken waar u gerust op kunt wedden, zoals sportwedden via www.bet777.be. Maar als het op uw inboedel en waardevolle spullen gaat, dan kunt beter geen gok nemen. Zorg er daarom voor dat u uw huis goed beveiligd tegen inbraak met de volgende tips.

De juiste sloten op de deur

U heeft tot wel 90 procent minder kans op een inbraak als u gebruik maakt van een veiligheidsslot inclusief veiligheidscilinder en veiligheidsbeslag. Daarnaast is het belangrijk dat u uw deuren en ramen ‘s nachts altijd op slot doet, en tevens wanneer u niet thuis bent. Als u een nachtslot heeft, maak hier dan zeker gebruik van. Als uw deuren niet op slot zitten dan kan een inbreker al met een bankpasje naar binnen. De zogenaamde flippermethode werkt namelijk heel snel en de inbreker heeft alleen een stukje plastic nodig. Laat verder de sleutels niet in de deur zitten, een inbreker kan namelijk een raampje inslaan en de sleutels op deze manier te pakken krijgen.

Laat ‘s avonds wat lampen aan

Als u ‘s avonds niet thuis bent, doe dan voor de zekerheid wat lampen aan. Als er ‘s avonds geen licht in het huis is, dan geeft dat al snel de indruk dat er niemand thuis is en daar houden inbrekers van. Als u vaker ‘s avonds van huis bent of op vakantie gaat, dan is een tijdschakelaar een ideale oplossing.

Installeer afrastering of hekwerk

Zorg ervoor dat uw huis minder gemakkelijk te bereiken is. Dit kunt u bijvoorbeeld realiseren door middel van afrastering of hekwerk. Een afrastering of hek maakt het moeilijker voor inbrekers om bij uw huis te komen. Daarbij zorgt het voor privacy als u in huis bezig bent of in de tuin zit. Controleer ook of uw schuur op slot zit. Als dit niet het geval is dan kan een inbreker gereedschap en ander spullen gebruiken om zijn inbraak te plegen.

Ruim op rondom het huis

Loop eens een rondje om uw huis en bekijk of er bepaalde dingen zijn die de inbreker kan gebruiken om te klimmen. Denk hierbij aan een vuilniscontainer, tuinmeubels of een ladder. Let er daarnaast op dat u geen tuingereedschap om het huis laat liggen, dit kunnen inbrekers gebruiken om uw huis binnen te dringen.

Installeer inbraakbeveiliging

Dit kan bijvoorbeeld met behulp van mechanische veiligheidssloten of een elektronisch sluit- en toegangssysteem. Nog een voordeel van onze service is dat we 24 uur per dag voor u klaar staan. We kunnen u helpen in het geval van diefstal of verlies van uw sleutels, als uw sloten beschadigd zijn en bij herstelwerkzaamheden na een inbraak of een poging daartoe.

Pas op met social media

Veel inbraken zijn vooraf gepland, pas daarom op met het delen van vakantiefoto’s op social media. Als u op social media precies deelt wanneer u ver van huis bent, dan zou het in het ergste geval kunnen gebeuren dat de informatie bij een inbreker terecht komt.

Comments are closed.