0495/21 45 83

De hekken die sfeer kunnen geven aan jouw tuin

Wanneer je aan een hek denkt, denk je misschien niet meteen aan de bepaalde sfeer die dit meegeeft. Meestal worden hekken ook geïnstalleerd voor de privacy en veiligheid. Maar als je naar de verschillende hekken kijkt, zul je zien dat ze allemaal een verschillende uitstraling hebben. Hieronder zullen we meer vertellen over de verschillende soorten hekken voor in je tuin en welke sfeer deze kunnen meegeven.

Houten hekken

De meest populaire hekken zijn toch wel de houten hekken. Houten hekken hebben een natuurlijke en rustieke uitstraling. Ze hebben ontzettend veel verschillende stijlen, zo heb je echte natuurlijke versies waarbij er bijna niks bewerkt is aan het hek. Maar je hebt ook sierlijke hekken die in prachtige vormen zijn gesneden. Het leuke aan houten hekken is dat je ze kan kleuren hoe jij het wilt, aangezien je ze kunt verven. Als je geïntereseerd bent in een houten hek, kijk dan eens bij het hekwerk van Hekkenwereld.

Smeedijzeren hekken

Een smeedijzeren hek is bekend vanwege zijn elegantie. Je hebt deze hekken in veel verschillende stijlen en ontwerpen. Dit hek is meestal herkenbaar aan de verschillende versieringen die erin zijn verwerkt. Het voordeel van deze hekken, is dat ze erg duurzaam zijn en bestand tegen weersomstandigheden. 

Stenen en betonnen hekken

Als je wilt gaan voor een robuuste uitstraling, dan is zijn de stenen en betonnen hekken de beste keuze voor jou. Je kunt deze hekken verkrijgen in verschillende kleuren en stijlen. Ook zijn deze hekken samen met de smeedijzeren hekken erg bestand tegen weersomstandigheden en duurzaam. Meestal gaan er op dit soort hekken wel planten groeien.

Schuifpoorten

Een wat meer praktisch hek, wat gebruikt wordt als een poort, zijn de schuifpoorten. Hiermee kun je jouw tuin afsluiten met een hek, maar wel eenvoudig er weer in en uit. Je hebt deze hekken in allerlei verschillende materialen. Daarnaast zijn er voldoende stijlen om uit te kiezen. Mocht je geïntereseerd zijn in een schuifpoort, kijk dan eens bij Mosterd Maasland.

Om je tuin een bepaalde sfeer mee te geven, kun je kiezen voor hekken. Ook al is dit misschien niet het eerste waar je aan denkt, het veranderd toch heel de manier waarop je naar een tuin kijkt. Zo heb je houten hekken met een natuurlijke en rustieke uitstraling. Smeedijzeren hekken met een elegante uitstraling. Stenen en betonnen hekken voor een robuuste uitstraling en als laatste schuifpoorten die vooral erg praktisch zijn. 

Comments are closed.