0495/21 45 83

Brandbeveiliging

Brandbeveiliging heeft alles te maken met de veiligheid voor u en uw medewerkers. Voor een onderneming zijn flexibiliteit en de kosten zeer belangrijk. Maar het is nodig om uw pand te voorzien van een geschikte brandbeveiliging. Enerzijds dient u te voldoen aan de eisen van uw verzekeringsmaatschappij en anderzijds is het belangrijk dat een brand zo snel mogelijk gedetecteerd wordt zodat de schade beperkt blijft.

Brand is iets waaraan we liever niet denken, zelfs een kleine brand kan al veel schade en leed aanrichten. Gelukkig kun je met een paar simpele maatregelen brand voorkomen.

Laat u als bedrijf adviseren en bijstaan door een expert in beveiligingsoplossingen, zij helpen om mensen en goederen te beschermen tegen onveilige situaties zoals brand, inbraak, overval en vandalisme.
De experts zal u alles uitleggen over brandveiligheid in en om huis, bij evenementen en in en om je bedrijf.

Brandbeveiliging

Wat is brandbeveiliging?

Onder beveiliging ofbrandpreventie verstaat men het nemen van maatregelen ter voorkoming en beperking van brand, de gevolgen van brand en het waarborgen van de ontvluchting van personen.

Enkele voorbeelden van de meestvoorkomende installatietechnische voorziening ter bestrijding, beheersing of ontdekking van brand:

  • Blusdeken
  • Brandblusser
  • Brandmeldinstallatie
  • Brandslang
  • Rook- en warmteafvoerinstallatie
  • Rookmelder
  • Sprinklerinstallatie

Partners

Bewakingscamera types en modellen

Camerabewaking beschermt jouw woning of handelspand tegen inbraak en diefstal. Installeer een bewakingscamera op strategische plaatsen. Een derde oog, preventief en regressief. Wij installeren verschillende merken beveiligingscamera’s. Ze zijn allemaal getest op duurzaamheid en beeldkwaliteit, jouw garantie op meer gemoedsrust.

Nieuws

Extra brandbeveiliging nodig in Freethiel

De gemeente Beveren trekt 242.000 euro uit voor het aanbrengen van extra brandbeveiliging in het Freethielstadion. Het gaat om het aanbrengen van een sprinklerinstallatie in de ruimten onder de tribunes D en E.

Bij de jaarlijkse inspectie in het Freethielstadion door de hulpverleningszone Waasland werden er inbreuken vastgesteld op vlak van de brandveiligheid van de tribunes D en E. Het gaat om de oude statribune voor de eigen supporters en het bezoekersvak. Onder die tribune werd recent een horecapunt ingericht en ook de fanfare heeft er een repetitielokaal. De oplossing is het plaatsen van branddetectie en het plaatsen van een sprinklerinstallatie.

Betere Brandveilig en lagere kosten

Sinds oktober 2018 kunnen brandadviseurs, ingenieursbureaus en andere opstellers zich kwalificeren voor het keurmerk Uitgangspuntendocument Brandbeveiliging. Een uitgangspuntendocument met keurmerk geeft opdrachtgevers de zekerheid dat het plan aan alle eisen voldoet en door iemand met kennis van zaken is gemaakt.

Keurmerk in brandbeveiliging: alleen voor vakmensen

Ook voor de brandweer, gemeenten en verzekeraars is een uitgangspuntendocument met keurmerk een instrument om de kwaliteit en betrouwbaarheid van het ontwerp voor de brandbeveiliging te beoordelen. Het schema geeft de eisen aan waaraan het document en de opstellers moeten voldoen, zodat zeker is dat er vakmensen achter zitten.

Wel of niet van voldoende kwaliteit?

Maar wanneer is een uitgangspuntendocument van voldoende kwaliteit? En hoe weten opdrachtgevers dat de voorgestelde oplossing de juiste is?  Het certificatieschema Uitgangspuntendocument Brandbeveiliging van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) geeft daarop het antwoord.